S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
       

www.kreativnadielna.sk

Organzove vrecuska



Recept: Medovníky mäkučké ihneď po upečení

Tak tieto medovníčky sa u vás dlho neohrejú.

Sú také chutné, že budú raz dva fuč. Ľahká a rýchla príprava, dostupné suroviny a čo je najdôležitejšie - sú mäkké ihneď po upečení.

Stačí ich piecť len deň dva pred Vianocami.


POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto:
- 160 g medu
- 160 g kryštálový cukor
- 120 g maslo (môže byť aj Hera)
- 500 g hladkej múky
- 1 kávová lyžička sódy bikarbóny
- 1 lyžička mletej škorice
- 3 celé vajcia (2 do cesta, 1 na potretie medovníkov pred pečením)

Bielková poleva:
- 1 bielok
- 150-200 g práškového cukru
- citrónová šťava


POSTUP PRÍPRAVY
1. Med spolu s kryštálovým cukrom a maslom (herou) dáme do hrnca a necháme zovrieť, premiešame a odstavíme zo sporáka
2. V hladkej múke rozmiešame lyžičku sódy bikarbóny a pridáme aj škoricu
3. Múku pomaly sypeme do medovej hmoty a miešame kým nevznikne jednoliata hmota
4. Počkáme pokiaľ hmota nevychladne (no nie úplne) a pridáme dve celé vajcia
5. Vypracujeme cesto (ak je potrebné prisypeme múku)
6. Cesto necháme dve hodiny stáť a následne ho vyvaľkáme na asi 5 mm hrúbku a môžeme začať s vykrajovaným
7. Do plechu dáme papier na pečenie a uložíme naň vykrojené medovníčky
8. Nastavíme rúru na 170 - 180 stupňov
9. Pokiaľ sa rúra vyhreje, ponatierame medovníčky rozšľahaným vajíčkom (dáme celé, nie len žĺtka)
10. Dáme na cca. 10 minút piecť
11. Po vychladnutí zdobíme bielkovou penou

Recept mám od Ildikó Bélikovej a už niekoľko rokov podľa neho pečiem skvelé medovníčky.

 

NjU0OT