S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
       

RECEPTY KOZMETIKA
Domáca kozmetika - Benefity bambuckého masla

Bambucké maslo je známe aj pod názvom KARITÉ maslo.

Maslo sa získava z plodov-orechov stromu Magnifolia. Strom Magnifolia rastie vo vyprahnutých savanách v niekoľkých afrických krajinách. Orechy sa drvia a trú a tým vzniká maslo.

Tento mastný výťažok sa v niektorých krajinách používa na liečbu popálenín, psoriázy a popraskanej kože (strie). Je aj efektívnym "zvlhčovačom" čo z neho robí vhodnú ingredienciu do kozmetických výrobkov.

Najčastejšie sa pri výrobe zjemňujúcich krémov a telových mliek kombinuje s kakaovým maslom, jojobovým a olivovým olejom či vitamínom E. Má dobré anti-aging vlastnosti. Napomáha obnovovať elasticitu kože a redukuje vrásky.

Doma vyrobená kozmetika má síce kratšiu dobu sporeby (pretože neobsahuje konzervanty) no je lacnejšia, netestuje sa na zvieratách a vždy viete jej presné zloženie.

NzYyMm