S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
       

RECEPTY KOZMETIKA » BALZAMY
5 skvelých receptov na prírodný balzam na pery

Kalkulácia je na 100 g balzamovej hmoty čo je 20 vysúvacích balzamov na pery (1 balzam = 5 g). Pre menší počet balzamov (menšiu hmotnosť balzamovej hmoty) si prisposobte alikvotne váhu položiek v receptúrach.

Dôležité upozornenie: Počas výroby sa nesmie do balzamovej zmesy dostať voda. Voda je zdrojom života a tým aj mikróbov. Akákoľvek kozmetika obsahujúca vodu, ktorá neobsahuje konzervnt má životnosť pár dní v chladničke. Do kozmetiky bez vody čiže z olejov, voskov a masiel konzervanty nedávame. Môžeme použiť antioxidant (napr.vitmín E) na predĺženie životnosti a zabránime tak aj starnutiu a žlknutiu tukov.

Postup je jednotný pre všetky balzamy: V malom hrnčeku, ktorý vložíte to hrnca s horúcou vodou roztopte všetky ingrediencie (začínajte včelým voskom) a dobre ich premiešajte. Nalejte do túb a počkajte kým hmota zatuhne a až potom uzatvorte. Nezabudnite si na balzam napísať dátum výroby a spotrebovať ho do 6 mesiacov. Ak chcete aby balzam vydržal dlhšie (9-12 mesiacov) pri výrobe pridajte 1% vitamínu E (antioxidant).


Recept č. 1
29 g kozmetický včelí vosk
21 g BIO kakaové maslo
50 g mandľový olej
1 g vitamín E
1 g príchuť do balzamov

 

Recept č.2
50 g mandľový olej
28 g včelí vosk
22 g BIO bambucké maslo
1 g vitamínu E
1 g príchuť do balzamov

 

Recept č. 3
60 g včelí vosk
36 g kokosový olej BIO
1 g vitamínu E

 

Recept č. 4
75 g mandľový olej
15 g včelí vosk
15 g med
1 g vitamín E
1 g príchuť do balzamov

 

Recept č. 5
60 g mandľový olej
24 g včelí vosk
12 g bambucké maslo
12 g kokosový olej
1 g vitamín E
1 g príchuť do balzamov


3 recepty: Jednoduchý balzam na pery

Pripravila som pár jednoduchých receptov na balzamy na pery. Stačí vám minimum ingrediencií a pár minút času a vyrobíte si skvelý, čisto prírodný balzam na pery.

Dôležité upozornenie: Počas výroby sa nesmie do balzamovej zmesy dostať voda. Voda je zdrojom života a tým aj mikróbov. Akákoľvek kozmetika obsahujúca vodu, ktorá neobsahuje konzervnt má životnosť pár dní v chladničke. Do kozmetiky bez vody čiže z olejov, voskov a masiel konzervanty nedávame. Môžeme použiť antioxidant (napr.vitmín E) na predĺženie životnosti a zabránime tak aj starnutiu a žlknutiu tukov.

Postup je jednotný pre všetky balzamy: V malom hrnčeku, ktorý vložíte to hrnca s horúcou vodou roztopte všetky ingrediencie (začínajte včelým voskom) a dobre ich premiešajte. Nalejte do túb a počkajte kým hmota zatuhne a až potom uzatvorte. Nezabudnite si na balzam napísať dátum výroby a spotrebovať ho do 6 mesiacov. Ak chcete aby balzam vydržal dlhšie (9-12 mesiacov) pri výrobe pridajte 1% vitamínu E (antioxidant).


1. Jednoduchý balzam na pery s kakaovým maslom

Čo budete potrebovať na 5 balzamov (vysúvacie tuby 5x 5 ml):
6 g včelieho vosku (kozmetického)
10 g kakaového masla (najlepsie organického pretože nádherne čokoládovo voní)
10 g mandľového oleja (môže byť aj kvalitný olivový)
5 vysúvacích túb na balzam
1 pipeta na prenesenie tekutého balzamu do túb (nie je nevyhnutné, no uľahčí manipuláciu)

 

2. Jednoduchý balzam na pery s kokosovým olejom

Čo budete potrebovať na 5 balzamov (vysúvacie tuby 5x 5 ml):
12 g včelieho vosku (množstvom vosku regulujete tuhosť balzamu)
15 g kokosového oleja (organického, za studena lisovaného – vonia po kokose, kúpite v Bio obchodoch)
5 vysúvacích túb na balzam
1 pipeta na prenesenie tekutého balzamu do túb (nie je nevyhnutné, no uľahčí manipuláciu)

 

3. Medový balzam na pery s pomarančom

Čo budete potrebovať na 5 balzamov (vysúvacie tuby 5x 5 ml):
Čo budete potrebovať na 3 (12ml)balzamy:
16 g mandľového oleja
5 g včelieho vosku
5 g medu
2 kvapky pomarančovej silice (môže byť aj iná napr. levanduľová či mätová)
5 vysúvacích túb na balzam
1 pipeta na prenesenie tekutého balzamu do túb (nie je nevyhnutné, no uľahčí manipuláciu)


 

ZDJiZjc4Nm