S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
       

RECEPTY KOZMETIKA »
Krémové mydlo - návod na výrobu

Krémové mydlo je glycerínová mydlová hmota na výrobu krémového mydla, pílingového mydla mydla, mydlovej peny a podobne.

+ neobsahuje vodu;
+ nevyschne;
+ dobre pení;
+ nepotrebuje zohrievať, pracuje sa s ňou pri izbovej teplote
+ zanecháva jemný pocit na koži
+ bez SLS
+ dobre zvlhčuje pokožku
+ netestované na zvieratách

Pomôcky:
- nádoba na miešanie mydla
- vidlička
- kelímky na finálny produkt

Suroviny:
- krémová mydlová hmota
- vôňa do mydla (max. 1%) alebo silicu (dávkovanie je individuálne podľa typu silice
- voda (max. 20% obsahu)

Nepovinné suroviny:
- tekutá farba do mydla
- pílingová zložka (môže ale nemusí byť) napr. pemza, jadierka z jahôd alebo malín, mleté orechové škrupinky alebo marhuľové kôstky a pod.
- rastlinný olej (max. 3% obsahu)

Návod na použitie:
1. Dajte potrebné množstve hmoty do nádoby.

2. Dobre premiešajte pokiaľ nebude jemná a mäkká.


3. Pridajte vôňu do mydla (vonný olej) alebo silicu

 


4.Po kvapkách pridajte farbu (dávkovanie je uvedené na obale)

5.Môžete pridať pílingovú zložku

6.Ak sa vám zdá hmota príliš hustá prilejte trocha vody a dobre premiešajte. Počkajte pár hodín a ak je to potrebné opäť pridajte vodu. Neprekročte dávkovanie a to maximálne 20% obsahu.

7.Hotovým výrobkom naplňte pripravené obaly.


Hmota má charakteristickú vôňu (konzervant), preto ju odporúčame parfemovať

Dôležité upozornenia:
Hmotu nie je potrebné zohrievať, pracujeme s ňou pri izbovej teplote.
Nie je nutné po pridaní vody dávať do hmoty konzervant (už v nej je).
Nikdy nepridávajte do hmoty olej a vodu súčasne!
Nezabúdajte, že rastlinný olej v krémovom mydle znižuje jeho penivosť preto pred použitím zvážte či ho tam chcete mať a ak áno neprekročte odporúčané dávkovanie (max. 3%) – menej je viac.

OTk1YTRm