Mandľový olej a jeho benefity

Spôsob získavania oleja: lisovaním semien za studena. Po vylisovaní zostávajú ako vedľajší produkt mandľové otruby, ktoré sa tiež využívajú v kozmetike (na obklady a masky pre citlivú pleť).

Obsahuje: Vitamíny A a E, minerály ako draslík, vápnik a horčík; glyceridy – kyselina olejová,  linolová, palmitová a myristová.

Benefity: Mandľový olej je určený na starostlivosť o pleť, vhodný je na všetky typy pleti. Používa sa aj pri starostlivosti o podráždenú pleť a je ideálny pre detskú pokožku. Je vhodný k ošetreniu hrubej a popraskanej kože, ekzémov, akné a popálenín. Jej nespornou výhodou je rýchla vstrebateľnosť do pokožky, nezanecháva mastný filter na pokožke.

Vôňa: Bez pachu, jemne sladká vôňa

Farba: Svetlá žltá

Doba spotreby: pri vhodnom skladovaní (tma a teplota do 22 C) 1 rok ale aj viac (2-3 roky).

Môžete ho použiť: Pri výrobe domácej kozmetiky, vhodný ako základný olej na masáže.

 

Náš tip:

1. Po osprchovaní naneste ešte na mokrú pokožku a krúživými pohybmi vmasírujete. Stačí použiť malé množstvo. Následne sa jemne usušte uterákom. Môžete si do oleja pridať pár kvapiek čistého levanduľového oleja (25 ml=3-4 kvapky).

2. Bábätkám a malým deťom pridajte olej do kúpeľa alebo ich po kúpeli olejčekom jemne vymasírujte.

V ponuke máme 2 typy mandľového oleja klasický mandľová olej a mandľový olej lisovaný za studena.

*/

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie